Wij zijn Marjon en Freek Boswinkel. Met onze twee zonen, Berner Sennenhonden en twee poezen wonen wij in Enschede Zuid.

In 2004 hebben wij onze eerste Berner gekocht, Ash Bono van de Buut Vrij hoeve (roepnaam Bono). Onze tweede Berner was een dame: Nora van de Buut Vrij Hoeve (roepnaam Loes).

Bono was een dekreu. Door hem hebben we veel mensen leren kennen in het Bernerwereldje. Als er dan een dame (Loes) komt, moet er ook een nestje komen. In februari 2012 is het dan zover, Loes wordt moeder, krijgt drie puppen. Uit dit nest hebben we een reu aangehouden, Ash Aslan. Als het zover is dan kunt u op deze site lezen wanneer het volgende nest komt.

In 2013 kwamen Havana en (G)Emma vd Buut Vrij Hoeve bij onze kennel…

pupsalgemeen5
2014 was een heftig Berner jaar. Aslan overleed (vergiftigd) en er kwam een nieuwe reu; Heinrich (roepnaam van Gogh) von den Albmühlen, een zoon van Aslan. In december had Havana haar laatste nestje (2 dames Barones en Beatrix).

Wij proberen ‘’boeren’’ Berners te fokken met een goed karakter en lang leven. Daarom is de keuze van de vader (de reu) erg belangrijk (uit welke ‘’lijn’’ komt hij, gezondheid / lang leven, HD, ED, etc.).

Goede voeding (zeker in het eerste levensjaar) is zeer belangrijk voor de Berner Sennenhond. De Berner is een rashond, een zware hond die langzaam en gelijkmatig moet opgroeien. Wij geven onze Berners natuurvoeding, vuile pens, rood vlees, aangevuld met welvoer en natuurlijk een verse kluif.

Met vriendelijke groet,

Marjon en Freek Boswinkel

pupsalgemeen

Er ging een nieuwe wereld voor ons open, de Bernerwereld. De Berner is onze hobby geworden. We zijn actief in de vereniging Berner Sennenhond (de VBSH), Marjon is nestinventarisator. We helpen bij raskeuringen en zijn vaak vrijwilliger bij evenementen.

Freek traint regelmatig met één van onze Berner Sennenhonden bij Hondenschool Twente (cursussen en trainingen gebaseerd op National Dogmanship).

We zijn lid van de VBSH. Al onze Berners zijn goedgekeurd (raskeuring VBSH). Voor de stambomen, keurrapporten, HD en ED klik op de Berner. Ash Aslan kan als dekreu gebruikt worden.


pupsalgemeen4